Yoga bij Yogandra

 

Andra in krijger houding in yoga ruimte

Alle lessen bij Yogandra worden op een ontspannen manier gegeven. Individuele aandacht staat in alle lessen centraal. De uitleg is rustig, waardoor er veel tijd is om te voelen wat een houding met je doet. Yoga nodigt je uit om opmerkzaam te zijn zonder iets te doen. Zo krijg je rust in je hoofd. Een belangrijke basis voor een goede gezondheid.

Andra in krijger houding in yoga ruimte

Wees aandachtig, wees wakker, wees hier nu aanwezig.

Dan herken je de sleur of routine. Doorbreek de sleur.” 

Yoga bij Yogandra

yogaruimte met kaarsen op de voorgrond

Hatha yoga

Hatha yoga is gericht op het doen van houdingen die lichaam en geest versterken. De nadruk ligt op het ontspannen in de houding, een ontspannende inspanning. Tijdens de hatha yogales worden de houdingen dynamisch afgewisseld met aandacht voor de adem en het voelen van het lichaam. Zo ontstaat er evenwicht in je lichaam en kom je in verbinding met jezelf.  Tijdens een proefles hatha yoga kun jij ervaren hoe je kunt ontspannen tijdens inspanning.

Klik hier voor jouw proefles

Yin yoga

Vanaf donderdag 11 april kun je meedoen met Yin Yoga. Yin Yoga is een rustige en ontspannen vorm van yoga waarbij je langer in één houding blijft zitten of liggen. In plaats van snel van de ene houding naar de andere te gaan, zoals bij andere vormen van yoga, blijf je bij Yin Yoga zo’n 3 tot 5 minuten in een houding of soms nog langer. Terwijl je in de houding bent, ontspan je jouw spieren en voel je de rek dieper in je lichaam. 

Het fijne van Yin Yoga is dat je gebruik kunt maken van hulpmiddelen zoals kussens, dekens en blokken. Hierdoor zijn de houdingen makkelijker vol houden en kun je dieper in een houding zakken.

Yin Yoga is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Het helpt je om stress te verminderen en je geest kalmer te maken. Het is een heerlijke manier om even tot jezelf te komen. Dus als je behoefte hebt aan wat meer ontspanning en rust in je leven, dan is Yin Yoga echt iets voor jou. 

Inschrijven voor de yin yogales kan hier

myrthe foto op een yoga matje in het gras

Deze les wordt gegeven door Myrthe Duursma. Myrthe geeft al jaren Yin en Hatha Yoga op verschillende scholen, is altijd enthousiast in haar lessen, persoonlijk en staat graag met beide voeten op de grond. Daarnaast is zij trotse moeder van 2 tieners en woont samen met haar gezin in IJsselstein.

Heb je vragen over yin yoga lees hier de veel gestelde vragen.

Yoga nidra

Yoga nidra is een diepe ontspanningsoefening. Ook wel slaap yoga genoemd. Het enige wat je hoeft te ‘doen’ is te liggen en te luisteren.

Laag voor laag kom je in een steeds diepere ontspanning en kun jij je overtollige spanning loslaten. 

Jouw intentie begeleidt je hierin. Je gaat voelen en ervaren wat jij nodig hebt. Yoga nidra nodigt je uit om helemaal te ontspannen en thuis te komen bij jezelf.

Je kunt yoga nidra volgen als les in de studio, online via livestream of als audio opname. Zo ben jij verzekerd van jouw wekelijkse rustmoment.

Meld je hier aan voor de yoga nidra les

Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment.

Buddha

contactgegevens

Bedrijfsnaam
Yogandra 

Bezoekadres:

Koniniginnekruid 1
2871 NP Schoonhoven 

Postadres: 

Lopikerhof 13
2871 PT Schoonhoven 

Mobiel: (+31) 06-19494683

Email: info@yogandra.nl 

 

Kaart locatie Yogandra Schoonhoven

KvK: 72930810
BTW: NL 002206382B87

Algemene Voorwaarden yogalessen

volg mij via