Ik ben Andra

Andra portret foto vierkant

Hi, ik ben Andra Leushuis, het gezicht achter Yogandra.

Yogandra is een samenvoeging van yoga en mijn voornaam Andra. Yoga door Andra. Het staat voor mijn persoonlijke manier van yogales geven.

Andra portret foto vierkant

Over Andra

Yoga onderdeel van mijn leven

Yoga is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Op yoga kan ik altijd terugvallen, het heeft mij laten inzien dat ik in een ratrace zat van werk en gezin en heeft ervoor gezorgd dat ik net niet overspannen thuis kwam te zitten. Elke ochtend start mijn dag met yoga en meditatie. Het geeft mij rust en helderheid in mijn hoofd en houdt mijn lichaam soepel en lenig. Gedurende de dag ben ik beter geconcentreerd en is mijn ademhaling rustiger. Door die rust kan ik de dag beter aan.

De kracht yoga

Een goede gezondheid begint bij stil staan bij je lichaam.  Mijn droom is om zoveel mogelijk mensen de kracht van yoga te laten ervaren. Bij mij leer jij je lichaam voelen, leer je stil te staan bij dit moment, zodat je veel meer rust krijgt in je hoofd en voelt wat jij nodig hebt. En, yoga heeft niet alleen effect op jou. Doordat jij beter in je vel zit, ben je vriendelijker en dat straal je automatisch uit naar anderen. Een rimpel effect is dat.

Ook jij kunt die kracht van yoga ervaren. Een yogales bij mij is geen standaard les, want jij bent niet standaard. Met mijn yogalessen help ik je vertragen, je maakt een pas op de plaats. De houdingen en andere oefeningen die we doen zorgen ervoor dat je bij jezelf op de pauzeknop drukt, waardoor je weer helemaal oplaadt.

Andere yogadocenten 

Myrthe Duursma

Myrthe Duursma

Yin Yoga docent

Myrthe Duursma geeft al jaren Yin en Hatha Yoga op verschillende scholen, is altijd enthousiast in haar lessen, persoonlijk en staat graag met beide voeten op de grond. Daarnaast is zij trotse moeder van 2 tieners en woont samen met haar gezin in IJsselstein. 

“There is more to life than increasing its speed.”

Mahatma Ghandi

Leuke weetjes

Andra met gezin over mij

Van oost naar west

Zo’n 50 jaar geleden geboren in Duitsland en tot m’n 17e jaar heb ik daar gewoond. In 1989 ben ik naar Twente verhuisd. Sinds 1995 ben ik woonachtig in Schoonhoven in het westen van het land. Wie weet waar het lot mij nog gaat brengen.

Van 1 naar 2 naar 4

Al bijna 27 jaar woon ik samen met de liefste en beste man van de wereld. Daar zijn in de loop van de tijd 2 kinderen, inmiddels pubers, bijgekomen, waar ik af en toe mijn handen aan vol heb.

Van binnen naar buiten

Ik vind het heerlijk om thuis te zijn. Lekker op de bank een Scandinavische detective kijken. Ook wandel ik graag, mijn man en ik hebben al menig langeafstandswandeling gelopen in binnen en buitenland. Recent hebben we leren zeilen. Niets heerlijker, om met een boot op het water te vertoeven. Genieten in een cafeetje of op een terrasje is ook wel aan mij besteed.

 

Andra Noorwegen zwemmen in ijswak

Van warm naar koud

Ik was een echte koukleum. Tot ik kennismaakte met het ijsbad. Door een ijsbad te nemen activeer je je lichaam om zichzelf warm te houden. Alles draait om de mindset en het beheersen van de adem. Zo komen yoga en koude voor mij samen. Met yoga train ik mijn mind (geest) om kalm te zijn. In de kou pas ik het toe, gaat het stromen. Zo leer ik door beide met de situaties van het leven om te gaan. En als het even moeilijk wordt, weet ik hoe ik hierin het fijnste kan bewegen.

Van hard naar zacht

Na de HEAO-bedrijfseconomie ben ik in het verzekeringswezen terechtgekomen. Daar heb ik kennisgemaakt met het arbeidsdeskundige werk. Ik heb mijn diploma behaald en ben verder gegaan in re-integratie, verzuimbegeleiding en nu dus als arbeidsdeskundige.

Yoga is rond 2001 op mijn pad gekomen, op een reis naar Azië. Sindsdien is het niet meer uit mijn leven weg te denken. Het fascineerde mij zoveel, dat ik in 2011 besloot mijn baan op te zeggen en de 4-jarige opleiding tot yogadocent te doen. Dit gaf mij in die periode ook de tijd om er volledig voor de kinderen te zijn.

 

 

Van apart naar samen

Nu een aantal jaren verder heb ik mijn werk als arbeidsdeskundige weer opgepakt en zie ik de mogelijkheden om de beide vakgebieden, waarvan ik zoveel houd, te integreren. Zie ik dat yoga op allerlei vlakken veel meer betekent dan je meekrijgt in de les.

Wil jij op de hoogte blijven van wat speelt? Neem dan contact met mij op. 

 

contactgegevens

Bedrijfsnaam
Yogandra 

Bezoekadres:

Koniniginnekruid 1
2871 NP Schoonhoven 

Postadres: 

Lopikerhof 13
2871 PT Schoonhoven 

Mobiel: (+31) 06-19494683

Email: info@yogandra.nl 

 

Kaart locatie Yogandra Schoonhoven

KvK: 72930810
BTW: NL 002206382B87

Algemene Voorwaarden yogalessen

volg mij via