Lichaamsgeheugen

Hoe het lichaam alles opslaat

Kleuring

Alles wat we meemaken wordt opgeslagen door het lichaam. We geven elke gebeurtenis een kleuring; leuk, lekker, mooi, fijn, vervelend, stom, vies, lelijk, etc. Dat wordt allemaal opgeslagen op onze harde schijf.  Lichaamsgeheugen wordt dat genoemd. Zo leert het lichaam situaties herkennen en weet het de volgende keer hoe het daarop kan reageren. Sterker nog, het lichaam reageert al voordat de situatie zich voordoet. Denk maar eens aan de voorpret van een leuke activiteit of de spanning voor een lastig gesprek.

Zonder dat jij het in de gaten hebt is het lichaam de hele dag bezig om herinneringen op te slaan en te reproduceren. Dat doen we al vanaf onze geboorte. Niet gek dus, dat sommige reacties zo zijn ingesleten, dat je die moeilijk kunt veranderen. Je hebt vast wel eens de uitspraak gebruikt: ‘zo ben ik nou eenmaal.’ Deze reacties kunnen zorgen voor blokkades in jouw lichaam, met lichamelijke of mentale klachten als gevolg.

 

Loslaten is niet iets doen

Het is mogelijk om die onbewuste reacties te veranderen, door er bewust bij aanwezig te zijn. Door te observeren en te voelen wat de reactie met je doet, kun jou toekomstige reactie beïnvloeden en de spanning die dat met zich brengt loslaten, en ja, ook plezierige situatie kunnen spanning veroorzaken. Je leert nieuwe groeven te maken in de plaat van jouw geheugen, zodat je een nieuw lichaamsgeheugen opbouwt. Je wordt je bewuster van wie jij bent en hoe je staat ten opzichte van de buitenwereld.

Hoe?

Tijdens de workshop focus en ontspannen, ga je oefeningen doen, die jou helpen bewuster bij jezelf aanwezig te zijn, die jou laten zien waar jij spanning vastzet in je lichaam. Oefeningen die jou leren hoe je de spanning uit je lichaam kunt loslaten. Zonder dat je daarvoor iets hoeft te doen.

‘Loslaten is niet iets doen. Loslaten is stoppen met vasthouden.’

 

Workshop Focus en ontspannen flyer

Wil je ook leren ontspannen?

Dan kun je meedoen met de workshop focus en ontspannen.

Wanneer: vrijdag 17-3-2023
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Waar: Yogastudio Yogandra, Koninginnekruid 1, Schoonhoven
Deelname: €45,-
Maximaal 10 deelnemers

Meld je hier aan of via Whatsapp 0619494683.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer inspiratie

Yoga nidra op jouw moment

Yoga nidra op jouw moment

Slaap yoga Ruim 5 jaar gelden alweer, deed ik de specialisatie opleiding yoga nidra bij Dasra Center Yogamontfoort. Sindsdien kun je wekelijks een uurtje ontspanning bij mij boeken.  Yoga nidra wordt ook wel slaap yoga genoemd. Het helpt je beter en dieper slapen, is...

Lees meer
Eerste Hulp Bij Piekeren

Eerste Hulp Bij Piekeren

5 tips hoe je kunt stoppen met piekeren Het is zondagavond, je ligt in bed en je ligt te piekeren. Je kunt niet slapen. In het weekend heb je je heerlijk kunnen ontspannen en toch blijft dat hoofd nu maar door gaan. Niet fijn, aangezien je een drukke dag en misschien...

Lees meer

contactgegevens

Bedrijfsnaam
Yogandra 

Bezoekadres:

Koniniginnekruid 1
2871 NP Schoonhoven 

Postadres: 

Lopikerhof 13
2871 PT Schoonhoven 

Mobiel: (+31) 06-19494683

Email: info@yogandra.nl 

 

Kaart locatie Yogandra Schoonhoven

KvK: 72930810
BTW: NL 002206382B87

Algemene Voorwaarden yogalessen

volg mij via