De yogales

Hatha yogalessen

De yogalessen beginnen met een korte bewustwording. Daarna volgen een aantal houdingen waarbij aandacht en adem centraal staan. Zo ontstaat er tijdens het bewegen al een vorm van meditatie. De houdingen worden gevolgd door een ontspanning. De les wordt afgesloten met een korte (stilte) meditatie. Na de les wordt een kopje thee gedronken en is er gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Meditatie

In de hatha/meditatieles doen we eerst een aantal hatha yoga houdingen om het lichaam voor te bereiden op het zitten, daarna,  geef ik instructies om te leren mediteren. Deze meditaties beginnen kort en worden per les opgevoerd.

Aan meditatie gaan een aantal stappen vooraf. Deze stappen worden in de loop van de lessen besproken. Dit zijn, de reiniging van het lichaam, rekken en strekken, ontspanning en de adem. Stapsgewijs komen deze onderwerpen aan de orde.

Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent letterlijk, ”slaap van de yogi’s”. Het is een vorm van yoga die kan worden gebruikt om je zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden op het bereiken van diepere niveaus van bewustzijn. Yoga Nidra is een opzichzelfstaande ontspanningsoefening. De ontspanning is heel diep, waardoor het een sterk effect heeft op je gevoel van welzijn, maar ook ruimte en helderheid geeft voor heling en inzichten. Tijdens de Yoga Nidra, die ongeveer een uur duurt, wordt je systematisch meegenomen naar een diepe ontspanning.

Lestijden

Dinsdag:
20.00 – 21.15 uur (Yoga nidra, live(stream) en opname) *

Woensdag:
09.00 – 10.15 uur (hathayoga/meditatie, ook livestream)
19.30 – 20.45 uur (hathayoga/meditatie, ook livestream)

De yogalessen duren 75 minuten incl. een kopje thee. De deur is 10 minuten voor de les geopend.

* De yoga nidrales wordt opgenomen en is ook digitaal beschikbaar. Heb je interesse in Yoga Nidra, maar kun je niet op deze tijd of wil je de les op je eigen moment doen, neem dan contact op over de mogelijkheden.

Tarieven

Proefles: gratis
Maandabonnement: € 37,50 voor 1x per week
Losse les: €15,-

In de tarieven zijn alle vakanties verrekend.

Informeer ook vrijblijvend naar de mogelijkheden van workshops en meditatie. Bij voldoende interesse start er een meditatiegroep in september 2021. Dag en tijd in overleg.

Ook is er privéles mogelijk. Deze les stem ik af op de behoefte. Ook bij fysieke of mentale klachten kan yoga/meditatie helpend zijn. Neem gerust contact op via info@yogandra.nl

Locatie

De Oude Apotheek
Haven 67
2871 CL Schoonhoven

 

Algemene voorwaarden

Lees hier de algemene voorwaarden van Yogandra

 

Vakanties en feestdagen

In de schoolvakanties en op feestdagen zijn er geen lessen.

  • herfstvakantie van 16-10-2021 t/m 24-10-2021
  • kerstvakantie  van 25-12-2021 t/m 09-01-2022

“yoga is het niet aangeraakt zijn door de wervelingen van de geest.”

Yogasutra, Patanjali