Focus en ontspannen workshop schoonhoven

Gun jezelf een pauze

Laat spanning en stress je niet beïnvloeden.

In de hectiek van de dag is het eerste wat je vergeet… juist, jezelf! Gun jezelf een pauze en laat spanning en stress je niet beïnvloeden. We weten allemaal wel dat spanningen en stress ongezond zijn. Het activeert het sympathische zenuwstelsel, wat er voor zorgt dat ons lichaam wordt aangezet tot actie, het bekende vecht-of-vlucht principe. Je hartslag en adem versnellen, het verhoogt de spierspanning en de bloeddruk.

Je bevindt je in de overlevingsmodus.

Vaak zijn we ons helemaal niet bewust dat we continu in een stress situatie zitten en dat, als dit te lang aanhoudt, kan leiden tot een verslechterde gezondheid. De spanningsbronnen kun je misschien niet beïnvloeden, maar wel hoe je daarop reageert.

Zelf heb ik dat ook ervaren. Een aantal jaren geleden toen ik nog in loondienst was herkende ik niet dat ik steeds over een grens aan het gaan was. Loyaal aan mijn werk, ging ik vaak te lang door of werkte ik thuis “nog even” verder, wat ten koste ging van mijzelf en mijn gezin. Door te leren ontspannen ging ik steeds beter inzien, dat, wat ik aan het doen was, niet gezond was voor mij. Ik heb toen een rigoureuze beslissing genomen en mijn baan opgezegd. Dat gaf mij de ruimte om andere keuzes te maken.

Je hoeft natuurlijk niet meteen je baan op te zeggen als je in een stress situatie zit. Wel is het belangrijk om de eerste signalen van stress in je dagelijkse leven herkennen, zodat je er kalmer en bewuster mee om kunt gaan en even een pauze kunt nemen.

En dat kun je leren!

Neem eens pauze en voel wat jij nodig hebt.

 

Op vrijdag 16 december 2022 kun jij mee doen met de workshop focus en ontspannen

Hierin vertel ik je alles over het belang van het nemen van kleine pauzes en hoe je die in je dagelijkse bezigheden kunt inbouwen. Je leert de aandacht te richten op wat goed is voor jou, door je lichaam te voelen. Tijdens de verschillende oefeningen leer je hoe je makkelijk zelf kunt ontspannen. Dat helpt je om de juiste keuzes te maken voor jezelf. Deelnemers aan de vorige workshops, ja, dit is alweer de vierde die ik geef, zeiden het volgende:

“Door de tel-oefening lukt het om beter te focussen.”

“Ik heb de adem nog nooit eerder zo kunnen voelen.”

“De aandacht richten op de adem in de neus tijdens het mediteren is heel fijn.”

“Leuke tips om thuis mee aan de slag te gaan.”

 

Boek je pauze!

Wil jij je pauze boeken? Neem dan via deze link contact met mij op om je deelname te regelen.

Wanneer: vrijdag 16-12-2022
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Waar: Yogastudio Yogandra, Koninginnekruid 1, Schoonhoven
Jouw investering: €30,-

Kun je deze keer niet aanwezig zijn? Geen stress! Volgend jaar komen er nieuwe data voor deze workshop. Als je je hebt ingeschreven voor mijn nieuwsbrief of mij volgt op   Instagram logo   en  Facebook logo  dan ben je als eerste op de hoogte.