Vanaf woensdagochtend 5-6-2019 komt er een nieuwe yogales bij, namelijk yoga en meditatie. In deze les doen we eerst een aantal hatha yoga houdingen om het lichaam voor te bereiden op het zitten, daarna, aan het eind van de les, geef ik instructies om te leren mediteren. Deze meditaties beginnen kort en worden per les opgevoerd. Met de instructies die ik  geef kun je ook thuis aan de slag. Het zijn korte heldere instructies die het gemakkelijker maken om thuis een moment te gaan zitten mediteren.

Meditatie is een proces waarbij we de geest (mind) vragen om het denken los te laten. Het helpt om de geest rustiger te laten worden en de serie gedachten en gevoelens te vertragen, zodat de mentale activiteiten worden vervangen door innerlijk bewustzijn en aandacht. Meditatie is heel simpel een stille moeiteloze een-puntige focus van aandacht en bewustzijn.

Aan meditatie gaan een aantal stappen vooraf. Deze stappen worden in de loop van de lessen besproken. Dit zijn, de reiniging van het lichaam, rekken en strekken, ontspanning en de adem. Stapsgewijs komen deze onderwerpen aan de orde.

Meditatie is een mooie manier om jezelf tot rust te brengen. Je kunt het op elk moment van de dag doen. Al is het maar 1 minuut. Gun jezelf om tot rust te komen en kom naar de woensdagochtend yoga en meditatie.