Yin Yoga

Yin yoga is een yogavorm waarbij je 3-5 minuten in de houding blijft. Hierbij worden spieren opgerekt, maar ook ontspannen. Een ander bijkomend voordeel is dat de energie beter gaat stromen, wat een positief effect heeft op het totale welzijn. Je voelt je fitter, emotioneel stabieler en de organen worden ondersteund. Door het langer aanhouden van een houding, die vrijwel allemaal zittend of liggend worden uitgevoerd, krijg je de tijd om naar binnen te keren. Dat geeft ruimte in je hoofd en je lichaam. Je kunt voelen wat er in je lichaam gebeurt.

Iedere yogavorm kun je zien als een meditatie in beweging. Bij yin yoga gaat dit nog sneller en eenvoudiger, doordat je 3-5 minuten in een houding blijft. Je hebt de ruimte om bepaalde sensaties, gevoelens en gedachten te observeren. Voor deze vorm van yoga is geen ervaring noodzakelijk.

Ben je nieuwsgierig naar deze mooie vorm van yoga en ben je benieuwd wat het voor jou kan doen, dan zie ik je graag in de yin yoga les. Klik hier voor lestijden.

Quote van Ria: “Yin Yoga is de perfecte gelegenheid om benieuwd te zijn naar wie je bent.”